Το Κτήμα

H Τοποθεσία

Το Κτήμα Γραμμένου βρίσκεται σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Αγίου Προδρόμου Χαλκιδικής, σε απόσταση 100 μέτρων από τον κεντρικό δρόμο Θεσσαλονίκης Πολυγύρου. Απέχει 20 χιλιόμετρα από την θάλασσα και καλύπτει ένα καταπράσινο λόφο, ύψους 550 μέτρων.
Η γραφική τοποθεσία στην οποία είναι χτισμένος ο Άγιος Πρόδρομος, με τον Ολύνθιο ποταμό να διαρρέει το χωριό, τα παραδοσιακά σπίτια και την αναπαλαιωμένη εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του 1851, καθώς και το φημισμένο μοναστήρι της Αγίας Αναστασίας που βρίσκεται σε μικρή απόσταση είναι εξαιρετικές επιλογές για τελέσεις μυστηρίων, που σε συνδυασμό με την επιλογή του Κτήματος Γραμμένου για την διοργάνωση του εορτασμού τους, θα δημιουργήσουν μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία.

Το κτήμα

Ο χώρος του Κτήματος είναι από μόνος του ένας επίγειος παράδεισος. Η περιοχή έχει ανάγλυφο έδαφος με πλούσια βλάστηση όμοια της Τοσκάνης, ενώ οι διαμορφώσεις των κήπων σε συνδυασμό με την πέτρα και την πισίνα δημιουργούν μια ατμόσφαιρα μοναδική.
Το Κτήμα γειτνιάζει με περιοχή προστατευμένης ζώνης, υψηλού φυσικού κάλλους. Η συλλογή των ομβρίων υδάτων δημιουργεί μια πανέμορφη τεχνίτη λίμνη, ενώ έχουν γίνει φυτεύσεις με αρωματικά φυτά, δέντρα και λουλούδια, που δημιουργούν ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον.
Οι χαλικόστρωτοι δρόμοι που διατρέχουν όλη του την έκταση βοηθούν να κινηθείς με άνεση, για να απολαύσεις το μοναδικό τοπίο και την εξαίσια θέα, που γίνεται ειδυλλιακή την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Τη νύχτα ο χώρος φωτίζεται ιδανικά, δημιουργώντας ένα σκηνικό απαράμιλλης ομορφιάς.

Στο χώρο του κτήματος υπάρχουν

4 Αιωνόβιες Βελανιδιές
300 Λιγούστρα
100 Λεμονοκυπάρισσα
400 Κρανιές
50 Ρίζες Λεβάντας
50 Ρίζες Δεντρολίβανου
50 Ρίζες Λεβαντίνες
350 Λέιλαντ
50 Κυπαρίσσια
100 Έλατα
60 Ρίζες Αμπέλι 3 ποικιλιών
10 Αριζόνες
50 Γιουνίτερους
80 Τριανταφυλλιές
4 Κέδροι Λιβάνου
5 Κυδωνιές,
5 Λωτοί
3 Συκιές
4 Αμυγδαλιές
1 Βυσσινιά
1 Κερασιά
4 Καρυδιές
και εκατοντάδες αρωματικά φυτά